Pad thai ohje

Kaikki jotka ovat seuranneet blogiani jo pidemmän aikaa, tietävät miten paljon rakastan Aasiaa ja sinne reissaamista. Matkustamisessa tärkeä elämys on tietysti ruoka, ja aion nyt jakaa teille ensimmäistä kertaa reseptin blogissani. Maistoin nimittäin muutama vuosi sitten Bangkokin katukeittiössä pad thai -nimistä annosta ja rakastuin. Jätin vehnäpastan aikoinaan pois, ja löysin Thaimaa-matkan aikana ihan uuden tuttavuuden eli riisinuudelin. Kyseessä on gluteeniton riisistä valmistettu nuudeli, jonka koostumus on mielestäni pastaakin miellyttävämpi. Syön kotona riisinuudelista valmistettuja ruokia muutaman kerran viikossa ja korvaan sillä myös perinteiset pastaruoat.

Asia josta en ole vielä kertaakaan täällä blogissani maininnut on se, että olen ollut kasvissyöjänä jo melkein puoli vuotta. Voisin kirjoittaa tästä aiheesta erikseen postauksen, mutta tässä tulee ensiksi todella helppo ja vegaaninen pad thai -resepti.

Tarvitset:

  • riisinuudelia (paras=Mama)
  • punasipulia
  • brokkolia
  • ruohosipulia
  • tofua (paras=Jalotofu)
  • ituja
  • maapähkinöitä

Lisää pannulle oliiviöljyä, kuutioi tofut ja ruskista. Heitä sekaan sipuli, ruohosipuli ja brokkoli. Keitä samalla riisinuudeleita muutama minuutti, jonka jälkeen valuta vesi pois ja lisää pannulle muiden ainesten sekaan. Mausta chilillä, cayennepippurilla, paprikamausteella ja valkopippurilla sekä lorauta sekaan vielä tilkka soijaa. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile pavun itujen ja maapähkinärouheen kanssa.

Perinteiseen pad thaihin käytetään lisäksi kananmunakokkelia ja esimerkiksi jättikatkarapuja tai kanaa sekä mausteena kalakastiketta. Myös porkkanaa voi lisätä tuomaan lisää rakennetta. Mielestäni leveä riisinuudeli on ohutta parempaa.

Todella helppo ruoka arkeen ja tämän hetken ehdoton lemppari!

2 kommenttia artikkelissa “Pad thai ohje

  1. mikähän se sellainen vihannes kun brokolli oikein on? olisit lisännyt ohjeeseen vielä aubertsine tai sutziiini.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s