Tokio part 1

Tulin pari päivää sitten Japanista. Rakastan Aasiaa, ja oon käynyt sieltä jo viidesosan kaikista maista läpi. Tokio on kuulunut haavematkakohteisiini jo useamman vuoden, joten päätin tänä syksynä lähteä sinne ensimmäistä kertaa ja ihan yksin. Olin kuullut yksinmatkustamisesta paljon hyvää ja kaikki puheet pitivät täysin paikkaansa - oli todella rentoa ja tutustui helposti ihmisiin. Ainoa miinuspuoli oli kuvien ottamisella - itsestäni ei nimittäin ole kuin yksi kuva, ja sekin tärähtänyt. En viitsinyt keskittyä liikaa itseeni ja vaivata muita, vaan ainoastaan nauttia kaikesta mitä näin ja koin. Kaikki ne upeat rakennukset, valot, ihmismassat, mainoskyltit, puistot, ruoka-annokset ja näköalat saivat välillä ihan haukkomaan henkeä. Japani muistuttaa ehkä hieman Hong Kongia tai jopa vähän Thaimaata, mutta kulttuuri on jotain ihan muuta.

Ihmiset oli superystävällisiä ja lähtivät saattamaan joihinkin kohteisiin jopa puolen tunnin matkalle. He tulivat myös itse tarjoamaan apua, jos näytti edes vähän eksyneeltä. Ruoasta olin kuullut pelkkiä kehuja jokaiselta, mutta pakko sanoa näin vegaanina, ettei tarjonta ollut kovin kummoinen. Menu koostui enimmäkseen raa’asta kalasta, vartaista, curryruoista tai nuudeliruukuista/kulhoista jollain lihalla. Onneksi joka puolella oli spagettiravintoloita, joissa sain tilattua itselleni pasta-annoksen. Söin myös paljon leväkeittoa, kasvisusheja ja lounasaikoina salaattibuffetista. Ruoka ei myöskään ollut niin kallista mitä kuvittelin - söin usein annoksia 4-5€:lla. Metrolla oli helppo kulkea paikasta toiseen ja kaikki oli englanniksi. Metrolippu maksoi määränpäästä riippuen 1,5-3,5€.

Lähdin viikon mittaiselle reissulle, josta kuitenkin yksi päivä meni matkustamiseen ja toinen jet lagin ja yleisen reissuväsymyksen tasaamiseen. Käytännössä ehdin kierrellä paikkoja viiden päivän ajan, joka oli mielestäni juuri täydellinen aika! Kävin oikeastaan läpi kaikki tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat paikat, joista jokainen oli helposti löydettävissä metropysäkkien varrella. Tupakoiminen oli yleisesti kielletty paitsi jossain ravintoloissa sai polttaa ja kadunkulmissa oli aina erilliset alueet polttamiselle. Polttamisesta julkisesti samalla, kun kävelee voitiin antaa 2000 yenin sakot (n. 20€). Myös roskaaminen oli kielletty eikä missään ollut roskiksia. Joka puolella oli kylttejä joissa kehotettiin ottamaan roskat mukaan kotiin ja hävittämään ne siellä.

Shibuya crossing

Akihabara Electric town

Perinteinen japanilainen kasvisaamiainen

Senso-ji -temppeli

Tokyo Skytree

Ameya Yokocho market

Mocha-kissakahvila Shibuyassa

Lisää Japanista tulossa huomenna!

Mainokset

One comment

  1. Love-SannaR · syyskuu 16, 2016

    Aivan ihania kuvia! Tokio näyttää aivan mahtavalta paikalta:)
    http://love-sannar.blogspot.fi/

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s