Vinkit flunssan ehkäisyyn ja hoitoon reissussa!

Olin viime vuoden syyskuussa yksin Nepalissa. Matkan oli tarkoitus kestää pari viikkoa, jonka aikana olisin tutustunut sekä kaupunkielämään, että käynyt trekkaamassa vuoristossa. Harmikseni tulinkin kipeäksi juuri ennen reissua, jonka takia jouduin olemaan Kathmandun hotellissa lähes puolet matkasta. Olin niin huonossa kunnossa, etten pystynyt edes lähtemään ulos, jonka takia jouduin käyttämään huonepalvelua joka päivä. Sain aina aamiaisen sänkyyn ja iltaisin tilasin ravintolasta ruoan huoneeseen. Onneksi mulla oli Madventures-kirjoja, läppäri ja oma flunssan selvitymispaketti mukana. Tässä postauksessa aionkin jakaa omat vinkkini flunssan ehkäisyyn ja siitä selviytymiseen reissussa.

  1. Ota matkalle mukaan c-vitamiiniporetta, sinkkisuihketta (Fluacute), nenäliinapaketteja ja tehokasta nenäsuihketta (esim. Otrivin menthol)
  2. Putsaa puhelin säännöllisesti, sillä se sisältää enemmän bakteereita kuin wc-istuin
  3. Osta etukäteen hengityssuojaimia ja käytä niitä tarvittaessa lennon aikana
  4. Juo koneessa mahdollisimman paljon vettä ja pese käsiä useasti
  5. Kanna mukana käsidesiä ja mahdollisesti myös wc-istuimen desiä
  6. Jos flunssa iskee, ota päivittäin vähintään kaksi c-vitamiiniporetta tai c-vitamiinisuihketta ja sinkkisuihketta ruokailujen välissä. Vitamiinit imeytyvät paremmin nestemäisessä muodossa
  7. Pahan flunssan aikana nauti päivittäin vähintään yksi shotti yrttiviinaa tai muuta tujua viinasta (auttaa erittäin hyvin myös ennaltaehkäisyssä esim. lennon aikana)
  8. Juo inkivääri/sitruunashotteja ja syö mahdollisimman mausteista ja tulista ruokaa

Näistä suurinosa on toki itsestäänselvyyksiä, mutta esim. sinkkisuihkeen käyttö ja viinan nauttiminen flunssan aikana oikeasti toimii ja voin sen kokemuksen rintaäänellä sanoa. Ja vaikka iso osa Nepalin matkasta menikin sairastaessa, oli matka kokonaisuudessaan ihan huippu!

Tässä muutamia kuvia Kathmandun keskustasta ja Garden of dreams -nimisestä puistosta. Oleskelin ensimmäisen viikon Thamel-nimisellä alueella, josta löytyi kauppaa, raflaa ja muita palveluita ihan mihin tahansa tarpeeseen. Asuin 3-4 tähden hotelleissa, mutta yöpyminen oli parhaimmillaan alle 10€/yö. Kerron lisää Nepalin reissustani seuraavassa postauksessa. Mutta sitä ennen - pysykää terveinä! ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s