Maailmanperintökohteessa

Nepal on kuulunut aina sellaiseen paikkaan, jossa olen halunnut käydä. Nepalilainen ruoka on ihan parasta, joten siitä se ajatus sitten varmaankin lähti. Itse asiassa paras ravintola-annos Helsingin nepalilaisista on Mount Everestissä ja annos nimeltään Mushroom tofu masala - suosittelen!

Olin joka tapauksessa tässä noin miljoonan ihmisen asuttamassa pääkaupungissa Kathmandussa vuosi sitten. Niin kuin viime postauksessa kerroin, tulin kipeäksi juuri ennen reissua, ja joudun tästä syystä parantelemaan lähes puolet matkasta. Toinen puolisko oli kuitenkin erittäin antoisa. Pääsin muun muassa käymään Unescon maailmanperintökohteessa Boudhanath Stupassa. Buddhalainen stupa on yksi maailman suurimpia, ja sen ympärillä on paljon pieniä kauppoja ja ruokapaikkoja. Paikalla oli ihanan rauhallinen tunnelma ja buddhalaiset munkit rukoilivat stupan juurella.

Ainoa asia, joka tässä kaupungissa häiritsi oli sen saasteisuus. Olen matkannut paljon Aasiassa, mutten ole koskaan törmännyt yhtä pölyiseen ja saasteiseen ilmaan. Jouduin pitämään koko ajan hengityssuojainta, jotta pystyin kunnolla hengittämään. Näitä voi ostaa myös kankaisina, jos haluaa olla ympäristöystävällisempi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vessareissuihin kannattaa varautua etukäteen ja ottaa matkalle mukaan wc-istuimen desinfiointiainetta, jota saa pienissä suihkepulloissa. Tämän lisäksi mukana kannattaa olla nenäliinapaketteja, sillä Aasiassa ei välttämättä ole aina paperia saatavilla. Myös pelkkä reikä lattiassa on hyvin yleinen näky, mutta luonnollinen kyykkyhän on paras tapa tarpeiden toimittamiseen.

Seuraavassa postauksessa kirjoitan hieman lisää Kathmandun nähtävyyksistä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s